Eklenme :

Okunma : 6692

Paylaşın :

Akut Koroner Sendrom

Koroner arterler kalbi besleyen damarlardır. Akut Koroner Sendrom, koroner arter içindeki ani plak rüptürü ile ilişkili üç tip koroner arter hastalığına verilen bir isimdir

Koroner arterler kalbi besleyen damarlardır. Akut Koroner Sendrom, koroner arter içindeki ani plak rüptürü ile ilişkili üç tip koroner arter hastalığına verilen bir isimdir :

- Kararsız angina

- ST segment yükselmesiz miyokard enfarktüsü veya kalp krizi (NSTEMI)

- ST segment yükselmeli miyokard enfarktüsü veya kalp krizi (STEMI).

Blokajın yeri, kan akışının bloke edildiği süre ve meydana gelen hasar miktarı akut koroner sendromun türünü belirler. Bu hayatı tehdit eden durumlar acil tıbbi bakım gerektirir.
 

Kararsız Angina (Kararsız Göğüs Ağrısı)

Kararsız angina var olan stabil anjinaya (göğüs ağrısına) yeni bir semptom eklenmesi veya anjinanın niteliklerinin değişmesidir; anjinanın daha sık ortaya çıkması, istirahatte daha kolay ortaya çıkması, daha şiddetli hissedilmesi veya daha uzun sürmesi gibi. Bu tip anjina sıklıkla oral ilaçlarla rahatlatılabilse de, kararsızdır ve kalp krizine ilerleyebilir. Genellikle daha yoğun tıbbi tedavi veya işlem gereklidir. Kararsız angina bir akut koroner sendromdur ve ACİL tedavi uygulanması gerekir.


Kalp krizi: ST segment yükselmesiz miyokard enfarktüsü (NSTEMI)

Bu tip kalp krizi (MI), elektrokardiyogram(EKG)da değişikliklere neden olmayabilir. Bununla birlikte kandaki kimyasal belirteçlerin yükselmesi kalp kasında hasar olduğunu gösterir. NSTEMI'de, tıkanıklık kısmi veya geçici olabilir ve bu nedenle hasarın boyutu nispeten küçüktür.


Kalp krizi: ST segment yükselmeli miyokard enfarktüsü (STEMI)

Bu tip kalp krizi (MI), kan akışının tıkanıklıktan ötürü ani ve uzun süreli durmasından kaynaklanır. Kalp kasının geniş bir alanını etkiler; bu nedenle EKG'de ve kimyasal belirteçlerin kan seviyelerinde önemli değişikliklere neden olur.

 
Bu kategorideki Hekimler
Doktor Öğretim Üyesi
BÜLENT UZUNLAR
KARDİYOLOJİ
Doktor Öğretim Üyesi
GÖKHAN BEKTAŞOĞLU
KARDİYOLOJİ
Doktor Öğretim Üyesi
ZEKİ DOĞAN
KARDİYOLOJİ
Profesör Doktor
MUSTAFA YURTDAŞ
KARDİYOLOJİ

SAYFALAR

Sağlık Rehberi

Akne

DERİ VE ZÜHREVİ HASTALIKLARI (DERMATOLOJİ)
Akne ergenlik döneminde aktif hale gelen erkek hormonları tarafından yönlendirilen hormonal bir durumdur. Bu tür hormonlara duyarlılık ve yağ bezleri içindeki cilt bakterileri ve yağ asitleri ile birlikte akne çıkmasına neden olur.
Devamı

Bahar Alerjisi ve Belirtileri

KULAK BURUN BOĞAZ
Sıcak havanın tadını çıkarırken, bahar alerjisi semptomlarıyla karşılaşmak hoş karşılanmıyor. Ancak polen gibi rahatsız edici bahar alerjilerinin kaynaklarını bilmek, maruziyetinizi azaltmanıza yardımcı olabilir.
Devamı

Adet Düzensizliği

KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM
Adet dönemi genellikle 4-7 gün sürer. 21 günden kısa veya 35 günden daha uzun aralıklarda adet olma, arka arkaya 3 veya daha fazla adet görmeme vb. durumlar adet düzensizliği olarak adlandırılır.
Devamı

Aort Anevrizması

KALP VE DAMAR CERRAHİSİ (KVC)
Aort anevrizması, aort damarı duvarının anormal genişlemesi veya şişmesidir. Dolaşım sisteminde herhangi bir damarda anevrizma ortaya çıkabilir.
Devamı

Apandisit

GENEL CERRAHİ
Apandis karın bölgesinin sağ alt kısmında, kalın ve ince bağırsağın birleştiği yerde bulunan küçük bir tüptür. Vücutta bilinen bir işlevi yoktur ancak iltihaplanması durumunda acil tıbbi müdahale gerektirir.
Devamı

Alzheimer Hastalığı

NÖROLOJİ
Alzheimer hastalığının erken evrelerindeki bir kişi; bir şeyleri hatırlama, karar alma, yer-yön bulma vb. konularda zorlanabilir. Doktorunuzun önerilerini dikkate alıp uygulamak yaşamınızı kolaylaştırabilir.
Devamı

Aort diseksiyonu

KALP VE DAMAR CERRAHİSİ (KVC)
Aort diseksiyonunda atardamarın iç tabakasında bir yırtılma olur. Aort bu yırtılmanın içine doğru kanamaya başlar, kanamayla yırtık uzar ve aortun iç tabakası ile orta tabakası birbirinden ayrılır.
Devamı

Akalazya- Yutma Güçlüğü Problemi

GENEL CERRAHİ
Özefagus, boğazı mideye bağlayan kaslı tüp yapıdır. Akalazya, özefagusta yiyeceklerin yutulmasında rol alan kasları kontrol eden sinirlerin işlevini kaybetmesi sonucu yutma güçlüğüne sebep olur.
Devamı
Hekim Kadromuz
Profesör Doktor
BATUHAN ÖZAY
KALP VE DAMAR CERRAHİSİ (KVC)
Profesör Doktor
HİDAYET AKDEMİR
BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ
Profesör Doktor
CENAP ZEYBEK
ÇOCUK KARDİYOLOJİSİ
Profesör Doktor
MUSTAFA UYGAR KALAYCI
GENEL CERRAHİ
Profesör Doktor
AHMET HAMDİ TEFEKLİ
ÜROLOJİ
Profesör Doktor
MUSTAFA YURTDAŞ
KARDİYOLOJİ
Profesör Doktor
AHMET MURAT SARICI
GÖZ HASTALIKLARI
Doçent Doktor
A. AVAR ÖZDEMİR
ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI
Medicine Hospital

Barbaros Mah, H. Ahmet Yesevi Cad, No: 149 Güneşli - Bağcılar / İstanbul
info@medicinehospital.com.tr
Medicine Hospital Yol Tarifi
Sayfa içerikleri makaleler,görsel materyaller sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

androidapp
Copyrights © medicinehospital.com.tr
atakuldesign